دعواهای تکراری همسرها

hashemi

ناظم انجمن
دوستی ازم پرسید؛
چرا همون دعوا رو بارها تکرار می‌کنیم!؟

+ گفتم؛ چون یکی از طرفین به اندازه کافی شنیده نشده، پس دوباره همون حرف‌ها رو با صدای بلندتر می‌زنه.

پرسید چطور یعنی!
+ گفتم؛ وقتی یه نیازی دیده نمیشه، مغز ولش نمی‌کنه و...تکرار دعوا یعنی زیر دعوای آشکار، یه نیاز شنیده نشده پنهان شده که چون بهش بها داده نشده، مستقیم بیان نمیشه.

مثلا؛ ظاهر دعوا
”چرا دیر اومدی!“ هستش اما، دعوای واقعی و نیاز اصلی اینه که؛ ”اصلا منو می‌بینی؟! اصلا برات مهمم؟!

نکنه کس دیگه‌ای اون بیرون چشمت رو گرفته؟!“. وقتی یه زوجی بارها سر "دیر جواب دادن تلفن" دعوا می‌کنن فکر می‌کنی واقعا مشکل جواب دادن یا ندادنه!؟

دکتر گاتمن میگه:

نه! اگه یه دعوایی داره تکرار میشه یعنی اون دعوا داره از یه چیز عمیق‌تر محافظت می‌کنه.یه چیزی به نام رویاها در دل تعارض(Dreams within conflict)."

ایشون تو آزمایشگاه عشق متوجه شد که وقتی به زوج‌ها فضا داده میشه که عمیق‌تر حرف بزنن مشخص میشه که زیر هر دعوای تکراری یه روایت شخصی پنهانه.

"یه آرزو، یه نیاز، یه باور عمیق درباره زندگی و یه ترس..." که چون فرد رو آسیب‌پذیر نشون میده هیچ‌وقت مستقیم بیان نمیشه.

وقتی زوجی بارها سر "خانواده همسر" دعوا می‌کنن فکر می‌کنی واقعا مشکل سر پدر و مادرهاست!؟

خیر، مشکل سر اینه که یکی می‌خواد بگه ”ما خانواده خودمون رو ساختیم و مستقلیم“ و اون یکی می‌خواد بگه ”من به ریشه‌هام نیاز دارم“.

گاتمن می‌گفت:
"اینها دو رویای پنهان و به هم گفته نشده‌ان که تا وقتی بالا نیان و هرکدوم در جای خودش معتبر دونسته نشن هر جمعه جنگه"

و مخلص کلام اینکه؛
"بیشتر دعواهای تکراری زوج‌ها، درباره کارهای خونه، پول و رفتارهای همدیگه نیست.
درباره یه رویاست که هنوز به زبان نیومده.
و تا اون رویا دیده نشه همون دعوا، با همون حس، برمی‌گرده.
کمی شدید‌تر، مقداری بلندتر ....

مرضیه جعفری

کاربر ویژه
و اینجا بازهم :
رد پای پرقدرت و عمیق اموزشهای استاد بزرگ تو زندگیامون نمایانه🤗😇👌🏻

جدی چجوری انقد یه سبک آموزش میتونه همه جانبه باشه!!!؟؟؟
درین حد زیر بنایی!!؟؟👍🏻

دوستان عزیز سوالات را در بخش سوالات بپرسید در بخش تجربیات یا بخش دیگری نپرسید. فقط سوالاتی که در بخش سوالات پرسیده می شود جواب داده می شود
بالا