دوست‌داشتن خود

hashemi

ناظم انجمن
امروز درس «دوست‌داشتن خود» داشتیم.
پس از یک‌دهه که سعی دارم این معنا را هر روز در زندگی‌م جاری کنم و به دیگران هم در این مسیر کمک کنم؛ بی‌شک، وقتی استاد از ما می‌پرسند از ۱۰ به خود چه نمره‌ای می‌دهید؟ نمی‌توانم نمره‌ای کامل به خود بدهم.
در این قسمت انجمن، از دوست داشتن خود؛ مطلب می‌گذارم چه علمی چه ادبی و چه دلنوشته، این کمک می‌کند تا برای رسیدن به هدف متمرکزتر باشم.از شما هم دعوت می‌کنم برای گردآوری این نوع مطالب🥰 البته با اجازه استاد عزیز🙏🌱🌱🌱

گفتن من خودم را دوست دارم، در فرهنگهایی مشابه فرهنگ ما زیاد آسان نیست و نیاز به بازنگری و بازیابی خود داریم تا بتوانیم این خواسته را به عمل تبدیل کنیم.

❣️مطلب شماره یک:

آدم باید خودش را دوست داشته باشد.
وقتی می گویم خودش را دوست داشته باشد منظورم این نیست که خودشیفته خودش باشد.

آدم باید خودش را، خودِ خودش را دوست داشته باشد.
این خود خودش از شکل صورتش شروع می شود تا لطافت پوستش، از مدل موها تا ناخن شکسته ی انگشت پایش.

این شروع دوست داشتن است.
شروع دوست داشتنی که از خود شروع می شود. حال باید یاد بگیرد آن خود درونی اش را هم دوست بدارد.

همان خود درونی که گاهی خشمگین می شود، همانی که از آدم ها متنفر می شود.
منظورم از آن خود درونی همان احساس های خوب و بدی است که هر لحظه تجربه اش می کنیم.

لحظه ای عاشق و لحظه ی دیگر از همه ی دنیا متنفریم. آدم باید یاد بگیرد این طور بودن خودش را دوست داشته باشد.

آدم باید یاد بگیرد حتی مریضی هایش، بغض هایش، گریه هایش، اشتباهاتش و هر چیز دیگر بدی را هم راجع به خودش دوست داشته باشد.
مشکل از آن جایی شروع می شود که فکر می کنیم آن جایی که خوبیم، آن جایی که همه چیز بر وفق مراد است، آنجا که تجربه های طلایی می کنیم همه اش کار خودمان است و آنجا که شکست می خوریم، نه می شنویم، مریض می شویم و غیره و غیره کار دیگران است. کار اطرافیانمان است، کار شرایط، جامعه و...

آدم باید یاد بگیرد خودش را ببینید و این خودش را با همه ی این تجربه های خوب و بد دوست بدارد.

آدم باید یاد بگیرد هر بدی، بد بد نیست و هر خوبی خوب خوب!

که خدا هم همین را می گوید " که شاید شری که در آن خیری نهفته است و یا خیری که در آن شری نهفته است."

این روزها زیاد به اشتباهاتم فکر می کنم.
فکر می کنم چطور می توانم این اشتباهات را دوست داشته باشم. خودم هم تازه یادش گرفته ام.

اما هر چه از اشتباهی بیشتر گذشته است دوست داشتنی تر پیدایش می کنم. دلیلش؟ دلیلش را هنوز خودم هم درست نمی دانم. اما فکر می کنم اشتباهی باید تا پیشرفتی شاید.

مثلاً مثل زمین خوردن بچه می ماند. اگر قرار بود مامان ها تا آخر عمر دستمان را بگیرند و راه ببرند توانایی راه رفتن نداشتیم، یا تا آخر عمر غذا دهانمان بگذارند یا بند کفش هایمان را ببندند.
قطعاً هر بار که زمین خوردیم، هر بار که نتوانستیم غذایمان را درست بخوریم، هر بار که بند کفش مان باز شد و رفت زیر پایمان درد داشت. اما اگر هیچ اشتباهی اتفاق نمی افتاد، هیچ تجربه ای، زمین خوردنی نبود می شد بزرگ شد؟

آدم باید یاد بگیرد خودش را دوست داشته باشد.
خودش را به تمامیت.
زیرا همیشه آدم هایی هستند که غیرمنصفانه نقدش کنند. آدم باید یاد بگیرد خودش را دوست داشته باشد. به خاطر خودش. به خاطر خودِ خودِ خودش!....

سهیلاکاویانی

فرشته رییسی

کاربر ویژه
درود و مهر خدمت استاد گرامی و خانم هاشمی عزیز
سپاس از مطلب قشنگی که در مورد دوست داشتن خودمون گذاشتین
،من در جلسه دیشب با مطالبی که استاد فرمودن فهمیدم خیلی کم خودمو دوست دارم ،با وجود اینکه چند سالی میشه در مسیر خودشناسی و شناخت بهتر خودم و جهان درون خودم بودم و هستم تازه دیشب فهمیدم دلایل خیلی از چالش هایی که در زندگی داشتم چی بوده و از امروز تمام تلاشم و میکنم که حس ارزشمندی و لیاقت و در خودم بالا ببرم سپاس از استاد گرامی با تکنیک های عالیشون و سپاس از شما برای مطالب عالی 🙏🙏🙏💜💜💜

hashemi

ناظم انجمن
❣️‏مطلب شماره سه:

آزادی روان‌شناختی
به معنای اعتماد به دنیای درونی خود، مسئولیت‌پذیری در قبال نقاط قوت و ضعف خود، دوست داشتن آگاهانه‌ی خود و در نتیجه،
توانایی دوست داشتن دیگران است.
رویاها ما را در این مسیر هدایت می‌کنند، هر چقدر هم که مسیر پر پیچ و خم باشد.

مارین وودمن

hashemi

ناظم انجمن
❣️مطلب شماره چهار:
ما آرزو داریم
از طریق دیگران آن‌چه را که در خود به تحقق نمی‌رسانیم، تجربه کنیم.
ما انتظار داریم
جاه‌طلبی‌های‌مان از طریق فرزندان‌مان برآورده شود،
ما می‌خواهیم
توسط شخص دیگری پر از عشق شویم
وقتی که نتوانسته‌ایم منابع توانایی دوست داشتن درون خود را کشف کنیم.

ادوارد سی. ویتمونت، جستجوی نمادین

hashemi

ناظم انجمن
❣️مطلب شماره پنج:

"ببینید، اگر کسی دیگران را با هدف بهره‌برداری دوست دارد، این عشق نیست.
او تنها از عشق به عنوان پوششی برای پنهان کردن منافع شخصی خود استفاده می‌کند.
برای دوست داشتن واقعی دیگران، ابتدا باید بتوانیم خود را دوست داشته باشیم؛
زیرا دوست داشتن خود، دشوارترین کار است.

دوست داشتن دیگری آسان است، اما دوست داشتن آن‌چه هستیم، مثل در آغوش گرفتن آهنی داغ است: سوزاننده و دردناک.

پس، دوست داشتن دیگران اغلب فراری از خود است.
اما در نهایت، باید به سراغ خود برگردیم و ببینیم آیا توانایی دوست داشتن خود را داریم.
این پرسش اصلی است: آیا می‌توانیم خود را دوست داشته باشیم؟"

یونگ

hashemi

ناظم انجمن
❣️مطلب شماره شش:

خودخواهی سالم چیست؟
در این مواقع باید فقط به خودتان فکر کنید:

۱- لذت بردن از تنهایی خود

۲- ایرادی ندارد اگر دلتان می خواهد راه خودتان را بروید که با عقاید دیگران متفاوت است. اگر دلتان نمی خواهد ازدواج کنید، بچه دار شوید یا حتی شغلی داشته باشید که بیشتر مردم آن را عادی و طبیعی می دانند، انتخاب با خودتان است

۳- بلافاصله جواب ندادن به پیام‌ها و تماس‌های دیگران
شما می توانید بعداً تماس بگیرید و مجبور نیستید همه ی کارهایتان را برای جواب دادن به تلفن کنار بگذارید.

۴- خرج کردن برای خود
شما علاوه بر مراقبت از نزدیکان تان باید برای خودتان هم خرج کنید.
چون شما خودتان را هم باید به همان اندازه ی آدم های مهم زندگی تان دوست داشته باشید. شادی خودتان بالاترین اولویت را دارد. بنابراین اگر داشتن یک جفت کفش بیشتر خوشحال تان می کند، در خریدش تردید نکنید.

۵- زندگی نکردن با یک همسر نامناسب صرفاً به خاطر بچه ها
روانشناسان می گویند بچه ها معمولاً شکل رابطه ی پدر و مادرشان را در بزرگسالی تقلید می کنند و گرچه جدایی از یک همسر نامناسب واقعاً ما را خوشحال تر نمی کند اما مانع از آن می شود که فرزندان مان در روابط عاطفی خود رنج بکشند و به مشکل برخورند.

۶- همیشه پیرو قانون «احترام به بزرگترها» نبودن
شاید لازم نباشد برای یاد گرفتن درباره ی چیزهایی که در زندگی نیاز داریم خیلی به بزرگ ترها متکی باشیم

۷- پدر و مادر ایده آلی نبودن
اختصاص دادن زمان بیشتری به نیازهایتان خودخواهانه نیست و معنایش آن نیست که فرزندتان را از محبت پدری/ مادری محروم می کنید. فقط به این معنی است که دارید روی خودتان کار می کنید تا بتوانید فرزند شادی پرورش دهید.

۸- بچه نداشتن
کسانی که از خودآگاهی زیادی برخوردارند می توانند همه ی فشارهای خارجی از سوی دیگران را نادیده بگیرند و بچه دار نشوند. آن ها می دانند که از زندگی چه می خواهند

۹- اهمیت دادن به استراحت خود
اگر تا دیر وقت کار می کنید و خیلی کم می خوابید، وقتش رسیده که تعادل درستی بین کار و زندگی شخصی تان برقرار کنید. و هیچ اشکالی ندارد اگر تصمیم بگیرید به جای وقت گذراندن با دوستان یا خانواده، به خانه بروید و بخوابید. این اصلاً خودخواهی بدی نیست.

۱۰- پایان دادن به یک رابطه، شغل یا وضعیتی به خصوص
ما بیشتر اوقات از ترس رنجاندن دیگران به یک دوستی یا رابطه عاطفی ناسالم ادامه می دهیم.
اگر چیزی بر سلامت جسم و روان شما اثر می گذارد، شاید دیگر وقت خداحافظی با آن رسیده باشد.

روزیاتو
مترجم:گلریز برهمند

hashemi

ناظم انجمن
❣️مطلب شماره هفت:

اگه کودکی داشته باشید آیا او را حتی برای چند ساعت نزد مادری می‌سپارید که کودک خود را کتک می‌زند؟
قطعاً جواب ما به این سوال یک "نه" بزرگ و محکم خواهد بود. اما داستان غم‌انگیز رابطه‌ی ما با خودمان بسیاری از مواقع شبیه مثال بالا است‌.

بسیاری از ما، رابطه‌ای به‌شدت سرزنشی و مخرب با آدم درونی‌مان داریم و جالب است که دوست داریم "دوست داشتن" عمیق را با یک فرد دیگر تجربه کنیم.

مگر می‌شود با خودمان و درونمان مهربان نباشیم و رابطه‌ای دوست داشتنی را با فردی دیگر تجربه کنیم؟

مگر می‌شود آدم درونی‌مان را کتک بزنیم و به دیگران عشق بورزیم؟
تجربه‌ی یک رابطه‌ی امن و دوست‌داشتنی در عمیق‌ترین سطح آن مستقیماً به تجربه‌ی رابطه‌ی ما با آدم درونی‌مان برمی‌گردد.

#پونه_مقیمی

hashemi

ناظم انجمن
❣️مطلب شماره هشت:

هر موردی که در زندگی رخ می‌دهد، ارزش آن این است که
شما را به نیاز به جستجوی درون برساند.

بازی با رویکردهای مختلف ممکن است به دلیل مقاومت در برابر رفتن به درون، به دلیل ترس از دست کشیدن از توهم بودن چیزی یا شخصی خاص باشد.

برای یافتن آب، گودال های کوچکی را در همه جا حفر نکنید، بلکه تنها در یک مکان عمیق حفاری کنید.

همین‌گونه هم، برای یافتن خود، باید خود را کشف کنید.

وقتی فهمیدی که نور دنیا هستی،
درمی‌یابی که عشق دنیا هستی.
که دانستن دوست داشتن است
و دوست داشتن دانستن .

و از بین همه محبت ها عشق به خود حرف اول را می زند.

نیسارگاداتاماهاراج

hashemi

ناظم انجمن
❣مطلب شماره نه:

خود را در کائنات دیدن:

اصلاً مهم نیست که آدم‌ها در عشق ورزیدن و نگه داشتن رابطه‌ها چقدر ناامیدکننده باشند؛ چون عشق، دوام و قدرت خودش را از آدم‌ها نمی‌گیرد.
درست مثل زندگی که همیشه در جریان است؛ شتابان و جسور.

چشم باز می‌کنی و می‌بینی دوباره درخت‌ها دارند شکوفه می‌دهند، رنگ سبز تند برگ‌ها چشمت را می‌زند و هوا بوی شکفتن می‌دهد
و این وسط چه اهمیتی دارد اگر آدم‌ها افسرده و خسته باشند؟
زندگی کار خودش را می‌کند.

ما مرکز همه جهان‌های ممکن نیستیم.

عشق هم از پیش، به نوک قله‌های احساسات رسیده و تمام دشت‌های عاطفه را فتح کرده و ما آدم‌ها باید سینه‌خیز و کورمال کورمال به سمتش برویم.

برای همین، فارغ از اینکه در چه وضعیتی باشیم، همیشه شنیدن شعری عاشقانه می‌تواند برای چند لحظه به یادمان بیاورد که چه هستیم
انسانی که می‌تواند دوست بدارد، آدمی که می‌تواند خودش را در دیگری ببیند و بفهمد.

بعد دوباره لحظه‌ای دیگر همه‌چیز فراموش‌مان می‌شود، اما عشق به کار خودش ادامه می‌دهد.

من گاهی آن لحظه را توی مشت می‌گیرم.
لحظه‌ای که می‌تواند کش بیاید.
شادیِ فهم چیزی که هست و نیست.

کمی با آن می‌رقصم، کمی خودم را در آن تماشا می‌کنم و بعد تا بازآمدنش به زندگی فرصت عبور می‌دهم.

نعیمه بخشی

hashemi

ناظم انجمن
❣️مطلب شماره ده:

وقتی خودم را به قدر کافی
دوست داشتم، شروع کردم به ترک کردن چیزهایی که سالم نبودند.

«یعنی آدم‌ها، مشاغل، عادات و اعتقاداتی که مرا کوچک و حقیر نگه می‌داشت را کنار گذاشتم»

قبلا فکر می‌کردم این کار به معنی بی وفایی است

ولی در واقع معنای آن دوست داشتن خود است.

کشتی ها به خاطر آب
اطرافشان غرق نمی‌شوند
بلکه آنها به دلیل آبی
که داخلشان جمع می‌شود
غرق می‌شوند
هیچ‌گاه اجازه ندهید
که حرف‌های منفی آدم‌های پیرامون شما
به داخل‌تان نفوذ کند...

کیم مک میلن

آخرین ویرایش:

hashemi

ناظم انجمن
❣️مطلب شماره یازده:

هشت نشانه‌ای که نشان می‌دهد شما انرژی آرامش‌بخش دارید.

افرادی که انرژی آرامش‌بخش دارند، به‌طور طبیعی به محیط اطراف خود حس آرامش می‌بخشند.
در اینجا به نشانه‌هایی می‌پردازیم که نشان می‌دهند شما نیز این ویژگی‌ها را دارید و چگونه می‌توانید این انرژی را در خود تقویت کنید. این
از شناخت خود و عشق‌ورزی به خود منبعث می‌شود:

1. محدودیت‌های خود را می‌پذیرید
یکی از مهم‌ترین نشانه‌های افراد آرام این است که به جای تلاش برای پنهان کردن نواقص، محدودیت‌های خود را می‌پذیرند. آنها به جای فشار آوردن به خود برای بی‌نقص بودن، بر روی بهبود نقاط قوتشان تمرکز می‌کنند.
این نگرش کمک می‌کند که اضطراب و نگرانی ناشی از تلاش بی‌پایان برای کمال کاهش یابد و افراد احساس آرامش بیشتری داشته باشند.

2. آرام و بدون عجله حرکت می‌کنید
افرادی که انرژی آرامش‌بخش دارند، با آرامش و بدون عجله حرکت می‌کنند. این به معنای تنبلی نیست، بلکه آنها با تمرکز بر کیفیت کارها به جای سرعت، به همه چیز می‌رسند. تحقیقات نشان داده که افرادی که خود را در معرض استرس زمان قرار نمی‌دهند، عملکرد ذهنی بهتری دارند.

3. عوامل اضطراب‌زا را از زندگی‌تان حذف می‌کنید
افرادی که آرامش واقعی دارند، آگاهانه از عواملی که آنها را مضطرب می‌کند، دوری می‌کنند. این شامل کاهش مصرف کافئین، ترک سیگار یا حتی اجتناب از موقعیت‌ها و افرادی است که باعث ایجاد استرس می‌شوند.

4. از خستگی به عنوان افتخار یاد نمی‌کنید
یکی دیگر از نشانه‌های آرامش این است که به جای افتخار به خستگی و کمبود خواب، برای استراحت و خواب کافی اهمیت قائل می‌شوید. افرادی که آرامش دارند، می‌دانند که خواب کافی برای داشتن انرژی و تمرکز لازم است و از کاهش خواب به عنوان نشانه‌ای از فداکاری و موفقیت یاد نمی‌کنند. به این ترتیب، این افراد برای عملکرد بهتر، 7 تا 9 ساعت خواب شبانه دارند و خود را از خستگی‌های بی‌دلیل دور نگه می‌دارند.

5. با «باید»ها زندگی نمی‌کنید
زندگی بر اساس انتظارات دیگران و این که «چه باید کرد»، یکی از عوامل استرس‌زا در زندگی است. افرادی که انرژی آرام دارند، به جای این که مطابق انتظار دیگران زندگی کنند، به سراغ اهداف شخصی خود می‌روند و روی آنچه واقعاً دوست دارند تمرکز می‌کنند.

6. آرامش خود را به دیگران هم منتقل می‌کنید
یکی از ویژگی‌های بارز افراد آرام این است که می‌توانند به دیگران هم احساس آرامش بدهند. آنها به جای توجه بیش از حد به خود، به دیگران کمک می‌کنند تا آرام باشند و این تمرکز بیرونی به خود آنها هم حس آرامش می‌دهد. وقتی توجه فرد از خود به دیگران معطوف شود، احساسات مثبتی مثل همدلی و همکاری افزایش می‌یابد و این حس برای خود فرد نیز مفید است.

7. بیشتر خلق می‌کنید تا مصرف
زندگی در دو حالت می‌تواند باشد: یا در حال واکنش نشان دادن به چیزها هستیم یا در حال خلق کردن. افرادی که آرامش دارند، بیشتر در حال خلق کردن هستند تا واکنش. آنها به جای آن که فقط مصرف‌کننده باشند، به دنبال خلاقیت و تولید هستند و از این طریق احساس رضایت بیشتری در زندگی پیدا می‌کنند.

8. دنبال شادی‌های گذرا نیستید
افراد آرام به جای این که به دنبال خوشی‌های زودگذر باشند، به سمت اهداف پایدارتر و عمیق‌تر می‌روند. آنها کمتر روی ارزیابی مداوم احساسات خود تمرکز می‌کنند و به جای آن بر ایجاد سیستم‌ها و روندهای عملی تمرکز دارند. به همین دلیل، این افراد به جای تلاش برای احساس خوشبختی لحظه‌ای، به دنبال ساختن زندگی معنادار و پر از فعالیت‌های مفید هستند که در طولانی‌مدت شادی بیشتری به آنها می‌دهد.

مرضیه جعفری

کاربر ویژه
❣️مطلب شماره یازده:

هشت نشانه‌ای که نشان می‌دهد شما انرژی آرامش‌بخش دارید.

افرادی که انرژی آرامش‌بخش دارند، به‌طور طبیعی به محیط اطراف خود حس آرامش می‌بخشند.
در اینجا به نشانه‌هایی می‌پردازیم که نشان می‌دهند شما نیز این ویژگی‌ها را دارید و چگونه می‌توانید این انرژی را در خود تقویت کنید. این
از شناخت خود و عشق‌ورزی به خود منبعث می‌شود:

1. محدودیت‌های خود را می‌پذیرید
یکی از مهم‌ترین نشانه‌های افراد آرام این است که به جای تلاش برای پنهان کردن نواقص، محدودیت‌های خود را می‌پذیرند. آنها به جای فشار آوردن به خود برای بی‌نقص بودن، بر روی بهبود نقاط قوتشان تمرکز می‌کنند.
این نگرش کمک می‌کند که اضطراب و نگرانی ناشی از تلاش بی‌پایان برای کمال کاهش یابد و افراد احساس آرامش بیشتری داشته باشند.

2. آرام و بدون عجله حرکت می‌کنید
افرادی که انرژی آرامش‌بخش دارند، با آرامش و بدون عجله حرکت می‌کنند. این به معنای تنبلی نیست، بلکه آنها با تمرکز بر کیفیت کارها به جای سرعت، به همه چیز می‌رسند. تحقیقات نشان داده که افرادی که خود را در معرض استرس زمان قرار نمی‌دهند، عملکرد ذهنی بهتری دارند.

3. عوامل اضطراب‌زا را از زندگی‌تان حذف می‌کنید
افرادی که آرامش واقعی دارند، آگاهانه از عواملی که آنها را مضطرب می‌کند، دوری می‌کنند. این شامل کاهش مصرف کافئین، ترک سیگار یا حتی اجتناب از موقعیت‌ها و افرادی است که باعث ایجاد استرس می‌شوند.

4. از خستگی به عنوان افتخار یاد نمی‌کنید
یکی دیگر از نشانه‌های آرامش این است که به جای افتخار به خستگی و کمبود خواب، برای استراحت و خواب کافی اهمیت قائل می‌شوید. افرادی که آرامش دارند، می‌دانند که خواب کافی برای داشتن انرژی و تمرکز لازم است و از کاهش خواب به عنوان نشانه‌ای از فداکاری و موفقیت یاد نمی‌کنند. به این ترتیب، این افراد برای عملکرد بهتر، 7 تا 9 ساعت خواب شبانه دارند و خود را از خستگی‌های بی‌دلیل دور نگه می‌دارند.

5. با «باید»ها زندگی نمی‌کنید
زندگی بر اساس انتظارات دیگران و این که «چه باید کرد»، یکی از عوامل استرس‌زا در زندگی است. افرادی که انرژی آرام دارند، به جای این که مطابق انتظار دیگران زندگی کنند، به سراغ اهداف شخصی خود می‌روند و روی آنچه واقعاً دوست دارند تمرکز می‌کنند.

6. آرامش خود را به دیگران هم منتقل می‌کنید
یکی از ویژگی‌های بارز افراد آرام این است که می‌توانند به دیگران هم احساس آرامش بدهند. آنها به جای توجه بیش از حد به خود، به دیگران کمک می‌کنند تا آرام باشند و این تمرکز بیرونی به خود آنها هم حس آرامش می‌دهد. وقتی توجه فرد از خود به دیگران معطوف شود، احساسات مثبتی مثل همدلی و همکاری افزایش می‌یابد و این حس برای خود فرد نیز مفید است.

7. بیشتر خلق می‌کنید تا مصرف
زندگی در دو حالت می‌تواند باشد: یا در حال واکنش نشان دادن به چیزها هستیم یا در حال خلق کردن. افرادی که آرامش دارند، بیشتر در حال خلق کردن هستند تا واکنش. آنها به جای آن که فقط مصرف‌کننده باشند، به دنبال خلاقیت و تولید هستند و از این طریق احساس رضایت بیشتری در زندگی پیدا می‌کنند.

8. دنبال شادی‌های گذرا نیستید
افراد آرام به جای این که به دنبال خوشی‌های زودگذر باشند، به سمت اهداف پایدارتر و عمیق‌تر می‌روند. آنها کمتر روی ارزیابی مداوم احساسات خود تمرکز می‌کنند و به جای آن بر ایجاد سیستم‌ها و روندهای عملی تمرکز دارند. به همین دلیل، این افراد به جای تلاش برای احساس خوشبختی لحظه‌ای، به دنبال ساختن زندگی معنادار و پر از فعالیت‌های مفید هستند که در طولانی‌مدت شادی بیشتری به آنها می‌دهد.
به‌به چه کلاس درسی بود 👍🏻👍🏻

امیدواریم که همیشه در حال یادگیری و بهبودی و پیشرفت باشیم 🤲🏻
آمین 🙏🏼🙂

hashemi

ناظم انجمن
❣️مطلب شماره دوازه:

پیش‌شرطِ رسیدن به احساس رضایت یا خوشبختی، دوست داشتنِ نفس زندگی‌ است، همانی که نیچه آن را «آری‌گویی» به زندگی می‌نامید.

در واقع آنکه زندگی را برای زندگی دوست دارد، خوشبختی را بسیار زودتر از دیگران خواهد یافت.

ما با تمام رنج‌ها، دردها و شادی‌هایی که داریم، ناچاریم به درون خود بنگریم و آرام از خویش بپرسیم، هرگز اقبالی یافته تا این زندگی را با همه‌ی زشتی‌ها و زیبایی‌هایش «آری» گفته باشیم؟

می‌دانی، بدون دوست داشتن زندگی هرگز نخواهیم توانست از رنجش‌های خویش فراتر رویم

«آری‌گویی» به زندگی، به دوست داشتنِ زندگی، آغاز خوشبختی و معنای زندگیست و اگر تا به امروز برآن بوده‌ای که نباید به تو آسیبی می‌رسید، پیداست آنگونه که باید زندگی را نشناخته‌ای و آنکه زندگی را نشناخته، خودش را نیز نخواهد شناخت.

زندگی‌شناسی مقدم بر خودشناسی و دوست داشتن خویش است چرا که وقتی هستی‌مان به مخاطره می‌افتد، شفقتی بی‌کران نسبت به خویش می‌یابیم و مجبور می‌شویم خود را در آغوش بگیریم.

اما تنها مشکل این امر در این است که شفقت با خود را بسیار زود به فراموشی می‌سپاریم،
پس باید راهی بیابیم که شفقت با خویش را فراموش نکنیم،
آن راه، «تداوم» نامیده می‌شود،
آنچه به یک احساس، اعتبار می‌بخشد، تداومِ آن احساس است

اگر در شفقت ورزیدن به خویش، «تداوم» را برگزینیم،
به تبار خوشبختان رسیده‌ایم
و اگر در احساسات منفی «تداوم» داشته باشیم، شکافی عظیم میان جسم و روان خویش ایجاد خواهیم کرد.

عباس ناظری

نسرین گندمی

کاربر ویژه
❣️مطلب شماره دوازه:

پیش‌شرطِ رسیدن به احساس رضایت یا خوشبختی، دوست داشتنِ نفس زندگی‌ است، همانی که نیچه آن را «آری‌گویی» به زندگی می‌نامید.

در واقع آنکه زندگی را برای زندگی دوست دارد، خوشبختی را بسیار زودتر از دیگران خواهد یافت.

ما با تمام رنج‌ها، دردها و شادی‌هایی که داریم، ناچاریم به درون خود بنگریم و آرام از خویش بپرسیم، هرگز اقبالی یافته تا این زندگی را با همه‌ی زشتی‌ها و زیبایی‌هایش «آری» گفته باشیم؟

می‌دانی، بدون دوست داشتن زندگی هرگز نخواهیم توانست از رنجش‌های خویش فراتر رویم

«آری‌گویی» به زندگی، به دوست داشتنِ زندگی، آغاز خوشبختی و معنای زندگیست و اگر تا به امروز برآن بوده‌ای که نباید به تو آسیبی می‌رسید، پیداست آنگونه که باید زندگی را نشناخته‌ای و آنکه زندگی را نشناخته، خودش را نیز نخواهد شناخت.

زندگی‌شناسی مقدم بر خودشناسی و دوست داشتن خویش است چرا که وقتی هستی‌مان به مخاطره می‌افتد، شفقتی بی‌کران نسبت به خویش می‌یابیم و مجبور می‌شویم خود را در آغوش بگیریم.

اما تنها مشکل این امر در این است که شفقت با خود را بسیار زود به فراموشی می‌سپاریم،
پس باید راهی بیابیم که شفقت با خویش را فراموش نکنیم،
آن راه، «تداوم» نامیده می‌شود،
آنچه به یک احساس، اعتبار می‌بخشد، تداومِ آن احساس است

اگر در شفقت ورزیدن به خویش، «تداوم» را برگزینیم،
به تبار خوشبختان رسیده‌ایم
و اگر در احساسات منفی «تداوم» داشته باشیم، شکافی عظیم میان جسم و روان خویش ایجاد خواهیم کرد.

عباس ناظری
این جملات چقدر تاثیرگذار بود برای من. ممنون خانم هاشمی مهربون.

دوستان عزیز سوالات را در بخش سوالات بپرسید در بخش تجربیات یا بخش دیگری نپرسید. فقط سوالاتی که در بخش سوالات پرسیده می شود جواب داده می شود
بالا