hashemi
ناظم انجمن
درود نسرین عزیزمسلام و درود خانم هاشمی عزیز
به دنبال تایید صحبت های شما، من وقتی کتاب می خونم انقدر این غلط ها توجهم رو جلب می کنه گاهی از موضوع کتاب منحرف میشم شاید در فضای مجازی و ... خیلی عادی باشه اما وقتی کتابی که چاپ میشه چندین مرحله رو طی میکنه نباید که با این غلط ها رو به رو بشیم.
اخیراً ترجمه کتابی از مارک منسون را خواندم که اسم کتاب توجهم رو جلب کرد امان از ترجمه آن و کلمه های عجیبی که دیدم و ویراستار هم از کنار آن گذشته. چند جا از کتاب، کلمه سلاله را به کار برده مثلاً گفته سلاله سلاله به سمت کمدم رفتم. یا سلاله سلاله به سمت خانه بعدی می رود. در تمام عمرم حتی یک بار هم نشنیدم کسی بگوید سلاله سلاله ...
یا کتاب دیگری که اخیراً خواندم روی جلد نام نویسنده را نوشته سومورتر یعنی حتی توجه نشده که سو اسم و مورتر نام خانوادگی است و آن را به عنوان یک اسم بهم چسبانده اند و فاصله نداده اند.
میدونم چی میگی.من تازگیها که یک ترجمه و ادیت درست میبینم.
فوری پیام میدم به مترجم و تشکر میکنم.
چیزی که ما در مورد زبان صحبت کردیم، شوربختانه تمام علم و هنر ما رو هدف قرار داده؛ نوعی بیانگیزگی و بیتفاوتی...
که دودش در چشم همه ما میره.
مترجم،میخواسته بنویسه سلانهسلانه
من قبلتر خیلی وسواس و دقت داشتم بخاطر نوع نگاه خانواده به ادبیات و بعدها علایق خودم.
روانشناسی خوندم و بعد رفتم سراغ رشته ادبیات فارسی، دو سال دانشجو بودم، ولی وقتی دیدم، من رو به هدفم نمیرسونه رهاش کردم.
و به دورههای نویسندگی رفتم که برام پر از شگفتانه بود.
القصه
اینها رو گفتم که بدونی، چرا دقت زیاد داشتم.
طوریکه
اگر درس استادی رو گوش میکردم و میدیدم واژهای رو اشتباه تلفظ میکنه و مثلن دکترا هم داره!
در ذهنم میگفتم، بیسواده...
و دیگه حاضر نبودم کلاسهاش رو دنبال کنم...
بد جور آزارم میداد و روی مخم بود...
تا یکروز که تصمیم گرفتم، یه جور دیگه به قضیه نگاه کنم
آن استاد از تدیسش سودش را میکرد و راههای عملی خوبی ارائه میداد!
پس آنکس که زیان میکرد من بودم...
برای همین کلمه مورد نظر را تصحیح میکردم و اگر حکایت یا لطایفی بلد بودم، بهش اضافه میکردم تا هم طبع حساسم لطمه نخوره و هم من بدون مشکل، درس را بگیرم.
و یه نکته دیگه که به خودم تفهیم کردم، این بود که این مدرس در فلان رشته، سرآمده و قرار نیست که همهچی رو بدونه.
اینطوری جلوی ذهن دقیق و حساسم ایستادگی کردم، تا بتونم خیلی چیزهای دیگه یاد بگیرم.
اما در گوشی به شما بگم که با آدمایی که اهل ادبیات هستند، خیلی حالم خوب میشه و بهنظرم درخشندگیشون ابدیه